День Кіборгів

2022-01-16

16 січня в Україні відзначають День пам'яті захисників донецького аеропорту, які стояли за нього з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. «Кіборгами» нескорених українців назвав сам ворог.

Серед захисників донецького аеропорту був наш земляк - Петро Полицяк Кіборг позивний Чорний, Герой УКРАЇНИ.

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України кіборгу Петру Полицяку. Захисник отримав нагороду посмертно.

Стрілець та заступник командира 80-ої окремої штурмової бригади загинув під час боїв за Донецький аеропорт 20 січня 2015 року. Того дня Петро Полицяк відмовився від евакуації й залишився з пораненим побратимом.

Петро Полицяк народився 5 липня 1992 року в селі Бобрин на Рівненщині. На фронті захищав Україну з перших днів війни. Під час війни пережив газові атаки бойовиків та був одним із захисників Донецького аеропорту, яких згодом назвали кіборгами.

Під час евакуації з аеропорту залишився з поранений побратимом, у якого були переламані ноги. Уже через деякий час його тіло знайшли волонтери та привезли до моргу в Дніпро. Там його впізнали лише за годинником дідуся на руці, оскільки обличчя було спотвореним.

Рідні та близькі Героя України, який на фронті воював під прізвиськом "Чорний" переконані, що він потрапив у полон до бойовиків, які катували його. Їхню версію підтверджує те, що на обличчі Петра Полицяка були сліди від кастета.

ГЕРОЇ ЖИВІ ПОКИ ПРО НИХ ПАМ'ЯТАЮТЬ! ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯМ!!!

Кiлькiсть переглядiв: 69

Коментарi